Install/uninstall error: site list generation failed

Unable to complete install or uninstall. The error 'site list generation failed' is displayed.

IIS-Aid PHP Installer (x64).exe
Windows Server 2003 R2 (Enterprise x64 Edition)
IIS6
FastCGI x64

Appreciate your help to complete install or failing that be able to uninstall.

Average rating
(0 votes)
Anonymous's picture
Anonymous said:

I am getting the same error after an uninstall and the re-install. The first install it found the sites without issue. I'm using the x86 version on Windows Server 2003, IIS6.

Brashquido's picture

Location: Melbourne, Australia

Joined: Sep 2003

Send PM

Brashquido said:

Thanks for the report guys. This has been fixed in the next version which I should have released next week sometime with any luck. Releases are a bit tricky at present as I'm on the road and Internet access is scketchy to say the least. We'll see how it goes.
----------------
Dominic Ryan
4 x Microsoft IIS MVP, MCSE, MCSA
IIS Aid owner/webmaster

starjain's picture

Location: India

Joined: Oct 2008

Send PM

starjain said:

Hi

I am very new to php. Few Days back I was using Zend studio which itself installed Php and the things worked fine. Recently I switched to PHPED. Now again PHP installation comes with it .
When I look into the application extensions on my localhost .php is not there. So if I run through dreamweaver it does not render the page and no errors also.
I followed few instruction steps given for php installation and mapped the path where PHpED installed PHP. I followed steps "2. Set Your Environment Variables" and "3.Set the PHP Application Mapping in IIS" but not the webservice part as I am using IIS5.
I don't understand what is problem out there. I am not able to run anypage through dreamweaver again.

PhPEd paths are not working fine:
For example the URL to one of my page through PHPED is :
http://localhost:8080/file:/C:/Inetpub/wwwroot/legacy/index.php?

this page and other page works fine. But again in one of the page there is error related to SMTP server

Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 501 5.5.4 Invalid Address

port is ok in Php.ini (25) and localhost for smtp settings.

Please help me out. I am freezed fighting this from couple of days.

Thanks in advance
sj

Brashquido's picture

Location: Melbourne, Australia

Joined: Sep 2003

Send PM

Brashquido said:

Hi sj,

Not sure regarding the problems relating to PHPED. You may have to contact their support as it sounds like it could be a bit of a can of worms. As for the mail error, what SMTP server are you using and are you using a valid email address?
----------------
Dominic Ryan
4 x Microsoft IIS MVP, MCSE, MCSA
IIS Aid owner/webmaster

salmanniaz's picture

Joined: Sep 2009

Send PM

salmanniaz said:

Hi,

I am facing still the same problem. Kindly have a look into it.

Anonymous's picture
Anonymous said:

Since the IIS Aid installer is still so useful on Server 2003, I thought I'd add a solution to this issue.

-Uninstall IIS Aid php installer

-Uninstall FastCGI (if you can)

-Add/Remove Programs, Windows Components, and remove IIS. (But first make sure to write down Properties for each of your sites, like Default Documents and folder location)

-Install .Net framework 2

-Go back to Add Windows Components, install IIS again.

-Then open IIS, add your websites as new sites, put all settings back in.

-Run IIS Aid PHP installer again, it should work.

I had to download and use Dial-A-Fix to make my Add/remove programs work correctly during this process. Some dll's became unregistered I think. If you cancel the IIS aid installer or select the wrong web sites to support, you may need to do all above steps again.